A PIP Nonprofit KFT – mint a Paks II. beruházás „kerítésen kívüli” feladataival megbízott projektcége – feladatkörébe tartozik többek között az új előközművesített iparipark-területek kialakítása, az irodakapacitás megteremtése, továbbá a raktározási és ipari tevékenységre alkalmas csarnokingatlanok biztosítása.

A Társaság 2021. áprilisában kezdte meg egy új ipari csarnok építését Paks déli határában a 6-os számú főút mellett, a Paks II. beruházás helyszínétől néhányszáz méterre a Vállalkozói Információs Pont szomszédságában.

Az épülő ipari csarnok építése ütemezetten halad, a külső munkálatok már befejeződtek, jelenleg a belső szakipari munkák zajlanak. A létesítmény használatbavétele ez év tavaszára várható.

Az új ipari csarnok közel 1600 m2 alapterületű, kéthajós, daruzható, többszintes épület, amelyben több iroda, kiszolgáló helyiségek és egy tárgyalóterem is helyet kap majd. A csarnok mellet parkolók kerültek kialakításra.

A PIP Nonprofit KFT célja, hogy a térségben letelepedni kívánó cégek részére az ipari parki fejlesztés segítségével olyan indusztriális területet, kiemelt gazdasági övezetet hozzon létre, amely segíti új munkahelyek létrehozását és a vállalkozások bekapcsolódását a Paks II. beruházásba.

 

PIP Nonprofit KFT – A Jövő Térségfejlesztője!