Bemutatkozás

A PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (rövid nevén PIP Nonprofit KFT) jogelődje, a Paksi Ipari Park Kft. 1997. június 17-én alakult, amelynek fő feladata a Paksi Ipari Park létrehozása és működtetése volt.

2017. december 18-án Paksi Ipari Park Kft. 100% üzletrésze a Magyar Állam tulajdonába került és a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó térségfejlesztési feladatok ellátása miatt, a Társaság nevét PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit KFT-re változtatta.

Fő célunk a két új atomerőművi blokkhoz kapcsolódó és annak kivitelezéséhez szükséges projektfejlesztések megvalósítása, így a lakhatási, infrastruktúra-fejlesztési feladatok koordinációja.

Társaságunk jelentős aktivitással vesz részt a térségfejlesztés megalapozásában és a fejlesztési irányok meghatározásában. A térségfejlesztési szempontoknak, igényfelméréseknek fontos szerepük van abban, hogy elősegítsük a Paks II. beruházás mentén a térség társadalmi, gazdasági növekedését és versenyképességének erősítését.

A PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (PIP Nonprofit KFT) tulajdonosi jogait a Paks II. Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Paks II Zrt.) gyakorolja.