Bemutatkozás

A PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (rövid nevén PIP Nonprofit KFT) jogelődje, a Paksi Ipari Park Kft. 1997. június 17-én alakult, amelynek fő feladata a Paksi Ipari Park létrehozása és működtetése volt.

Jelentős változást hozott a Társaság életében, amikor 2017. december 18-án a Magyar Állam 100%-os tulajdonába került. A PIP Nonprofit KFT alapítója nevében és képviseletében a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter jár el.

A tulajdonosváltást követően a korábbi ipari parki, ingatlanhasznosítási és inkubációs funkciói nagy mértékben kiszélesedtek, a feladatköre előkészítő, koordináló, megvalósító szerepkörrel bővült és területileg is növekedett, így már nem kizárólag Paks városát érinti, hanem a Közép-Duna menti térséget.

A PIP Nonprofit KFT fő célja a két új atomerőművi blokkhoz kapcsolódó és annak kivitelezéséhez szükséges projektfejlesztések megvalósítása, így a lakhatási, infrastruktúra-fejlesztési, vállalkozásfejlesztési feladatok, valamint térség- és területfejlesztést érintő tevékenységek végrehajtása és koordinációja.

A Társaság jelentős aktivitással vesz részt a térségfejlesztés megalapozásában és a fejlesztési irányok meghatározásában. A térségfejlesztési szempontoknak, igényfelméréseknek fontos szerepük van abban, hogy elősegítsük a Paks II. beruházás mentén a térség társadalmi, gazdasági növekedését és versenyképességének erősítését.