Egy évvel ezelőtt, 2020. augusztus 6-án nyitotta meg kapuit a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó Vállalkozói Információs Pont, amely a hazai vállalkozásoknak nyújt tájékoztatást a Paks II. beruházásról és a beszállítóvá válás alapvető feltételrendszeréről. Emellett a vállalkozások naprakész információhoz jutnak az orosz fővállalkozó által kiírt beszerzésekről a PIP Nonprofit KFT honlapján. Az irodát működésének első évében – a pandémiás helyzet ellenére is – több mint száz cég kereste fel.

Az eddigi tapasztalatok szerint a Vállalkozói Információs Pont által nyújtott szolgáltatások iránt folyamatos az érdeklődés a hazai vállalkozások részéről, napról napra nő a regisztrálni kívánó vállalkozások száma. Az ország minden tájáról és a közvetlen térségből is vannak érdeklődők, amelyek szakterületüket tekintve széles skálán mozognak. Elsősorban építőipari, fémmegmunkáló, fémszerkezetgyártó, valamint gépeket, hidraulikus- és pneumatikus berendezéseket gyártó és forgalmazó cégek érdeklődnek a beruházás iránt, de a szolgáltatásokat igénybe vevők között kommunikációs, jogi és szállítmányozási szolgáltatások nyújtásával foglalkozó vállalkozások is vannak. A hazai kis- és középvállalkozásokat, valamint nagyvállalatokat is láthatóan foglalkoztatja a Paks II. beruházás, keresik a bekapcsolódás lehetőségeit.

A Vállalkozói Információs Pont működése során a külföldi erőműépítések tapasztalatait és jó gyakorlatait is nyomon követjük, az így szerzett tapasztalatokat az iroda tevékenysége során is figyelembe vesszük.