„1000 fát Paksra!” – Elültették az első fákat

A PIP Nonprofit KFT és Paks Város Önkormányzata a DC Dunakom Zrt. közreműködésével „1000 fát Paksra!” címmel nagyszabású őszi közterületi és lakossági faültetési programot hirdetett, amelynek sikerét az is bizonyítja, hogy mind az ötszáz, magánterületre szánt facsemete „gazdára talált”.

2020. november 13-án Pakson, a Kurcsatov utca mögötti zöld területen ültették el az első facsemetéket, ezt követően folyamatosan zajlanak majd a faültetési munkálatok Paks, Biritó, Csámpa, Dunakömlőd és Cseresznyés területén.

A lakosság számára november 19-én 13:00-tól 18:00-ig és november 20-án 8:00-tól 16:00-ig osztják ki az igényelt fákat az ASE Sportcsarnok melletti füves területen. A pandémiás helyzetre való tekintettel különösen ügyelnek a szervezők a távolságtartásra és a maszkviselés szabályainak betartására, és a pályázókat is arra kérik, hogy vegyék figyelembe a szigorításokat, hogy az átadás-átvétel gördülékenyen működhessen.

A közterületre szánt 500 facsemete elültetése várhatóan december elejére megtörténik. A program megvalósításával jelentős mértékben bővülnek a térség zöld területei, így nemcsak szebbé, hanem élhetőbbé is válik városunk, a környezettudatosság és a környezetvédelem jegyében.