Folytatódott a faültetési program a PIP Nonprofit KFT telephelyein

A PIP Nonprofit KFT a társadalmi felelősségvállaláson belül a nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Nemcsak a meglévő faállomány megőrzését tartja szem előtt, hanem annak bővítésére is törekszik. A közelmúltban 500 facsemetét ültettek el – két ütemben – Pakson és Fadd-Domboriban.

Áprilisban összesen 300 smaragdfát ültettek a Társaság telephelyeire: 125-öt Pakson, valamint 175-öt Fadd-Dombori területén, mintegy három hektáron. A faültetési munkálatok jelenleg is zajlanak, megfelelő körültekintéssel és az előírások betartásával. 2019. decemberében pedig összesen 200 facsemete került a földekbe: 125 smaragdfa Pakson és 75 Fadd-Domboriban. A smaragdfa igen gyorsan nő a többi fafajtához képest, de ami a legfontosabb; rendkívül sok szén-dioxidot képes megkötni, emellett pedig nagy mennyiségű oxigént bocsát ki, így jelentős szerepe van a környezet regenerációjában.

A Társaság jelenlegi és leendő projektjeiben is elsődleges szempont a környezetvédelem, amely a beruházásokkal kapcsolatos döntésekben meghatározó.