Felelős vállalat

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

 

A PIP Nonprofit KFT életében kiemelt szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás. Társaságunk fontosnak tartja a környezet megóvását, a rászorulók támogatását, valamint munkavállalóink szemléletének formálását egyaránt, annak érdekében, hogy a környezettudatosság, a segítségnyújtásra való nyitottság jelen legyen a mindennapokban is.

A környezetvédelmet szem előtt tartva, új ingatlan- és ipari beruházásaink kivitelezése során figyelembe vesszük a meglévő faállományt és ahhoz igazodva tervezzük meg épületeink elhelyezkedését. A környezetvédelem iránti elkötelezettségünket jól mutatja, hogy létesítményeink környezetében több száz facsemetét ültettünk el. Emellett projektjeinknél kiemelten kezeljük, hogy korszerű, környezetet óvó gépészeti megoldásokat alkalmazzunk.

Több alkalommal szerveztünk adományozást, rászoruló gyermekek megsegítésére, illetve beteg gyermekek kezeléséhez, műtétjéhez. Ezek közül kiemelkedik a Paks II. Zrt.-vel közösen megvalósított karácsonyi adományozás a nevelőotthonban élő gyermekek számára 2019-ben és 2020-ban, a munkavállalók felajánlásával.

A PIP Nonprofit KFT és a Paks II. Zrt., az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével, több éve szervez véradást. Ezeken az alkalmakon nagy számban jelentek meg munkavállalóink is, elkötelezettségüket kifejezve.

Figyelmünk Paks város és a térség lakosaira is irányul, ezért támogattuk a NYITOK Tanulási Központok Hálózatát paksi kirendeltségnek megnyitásában. Együttműködésünknek köszönhetően a térségben élők ingyenes tréningeken, tanfolyamokon vehetnek részt. A képzések révén a résztvevők jobb eséllyel pályázhatnak a munkaerőpiacon.

Szemléletünket képviselve több munkatársunk részt vett egy átfogó elsősegélynyújtó tanfolyamon az Országos Mentőszolgálat szervezésében, ami azt a célt szolgálja, hogy szükség esetén minden telephelyünkön rendelkezésre álljon szakszerű segítség.