Felelős vállalat

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

 

A PIP Nonprofit KFT életében kiemelt szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás. Társaságunk fontosnak tartja a környezet megóvását, a rászorulók támogatását, valamint munkavállalóink szemléletének formálását egyaránt, annak érdekében, hogy a környezettudatosság, a segítségnyújtásra való nyitottság jelen legyen a mindennapokban is.

A környezetvédelmet szem előtt tartva, új ingatlan- és ipari beruházásaink kivitelezése során figyelembe vesszük a meglévő faállományt és ahhoz igazodva tervezzük meg épületeink elhelyezkedését. A környezetvédelem iránti elkötelezettségünket jól mutatja, hogy létesítményeink környezetében több száz facsemetét ültettünk el. Emellett projektjeinknél kiemelten kezeljük, hogy korszerű, környezetet óvó gépészeti megoldásokat alkalmazzunk.

Több alkalommal szerveztünk adományozást, rászoruló gyermekek megsegítésére, illetve beteg gyermekek kezeléséhez, műtétjéhez. Ezek közül kiemelkedik a Paks II. Zrt.-vel közösen megvalósított karácsonyi adományozás a nevelőotthonban élő gyermekek számára 2019-ben, 2020-ban, és 2021-ben, a munkavállalók felajánlásával.

A PIP Nonprofit KFT és a Paks II. Zrt., az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével, több éve szervez véradást. Ezeken az alkalmakon nagy számban jelentek meg munkavállalóink is, elkötelezettségüket kifejezve.

Szemléletünket képviselve több munkatársunk részt vett egy átfogó elsősegélynyújtó tanfolyamon az Országos Mentőszolgálat szervezésében, ami azt a célt szolgálja, hogy szükség esetén minden telephelyünkön rendelkezésre álljon szakszerű segítség.

Cégünk kiemelt figyelmet fordít az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeinek a megteremtésére. Ennek érdekében Társaságunk 2 db automata defibrillátor készüléket szerzett be, amelynek segítségével bárki képes egy hirtelen szívmegállás esetén újraindítani egy életveszélyes állapotba került ember szívműködését. A készülékek a Duna Irodaház Titkárságán, és a PIP Irodaház 2. portáján kerültek elhelyezésre, melyhez a hozzáférést bárki számára biztosítjuk.

Társaságunk 2022. augusztus második felében jótékonysági tanszergyűjtési akciót indított 6 gyűjtőponttal a munkavállalói között. A jelentős mennyiségű felajánlott tanszert a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Gazdag Erzsi Általános Iskola és Kollégium rászoruló gyermekeinek juttattuk el szeptember 5-én. Az intézmény értelmileg sérült gyermekeket oktat, nevel és készít fel a későbbi társadalmi integrációra.

A Tolna Megyei Balassa János Kórház “Fejlődésben hátráltatott gyermekek” Alapítványa támogatása: társaságunk már a harmadik évben vesz részt Gerjen község önkormányzata „3000-es torna” elnevezésű jótékonysági labdarúgó tornáján, melyen 2022-ben is a támogatásokból közel egymillió forint gyűlt össze erre a jótékonysági célra.