Információs Központ

Az Információs Központ a térségbe látogatóknak, azon belül is a Paks II. beruházás létesítéséhez ide érkező harmadik állambeli állampolgárok számára nyújt napi szintű segítséget a beilleszkedéshez, tájékozódáshoz. Segíti az ittlétüket és igyekszik összhangot teremteni a magyar és külföldi lakosság között.

Az iroda főbb feladatai közé tartozik az információs ügyfélszolgálat üzemeltetése, a hatósággal történő szoros kapcsolattartás (harmadik államból érkezők felkészítése), valamint a magyar közigazgatási és jogi ügyek intézésében való támogatás. A Központ különböző programok, kirándulások szervezését is támogatja és összehangolja a térségbeli szolgáltatásokat.

A szolgáltatás két fő részre tagolódik: Információs Központ Front Office és Diszpécserszolgálat. Az iroda napi működése során a munkatársak biztosítják a folyamatos ügyfélszolgálatot. Az iroda napközben munkaidőben látogatható, a diszpécserek pedig a hét minden napján 0-24 órában folyamatos telefonos ügyeletet biztosítanak. A front office menedzserek biztosítják az tájékozódást segítő kiadványokat, visszaigazolják az ajánlatkéréseket, kapcsolatot tartanak a szolgáltatókkal, segítséget nyújtanak információkkal, tanácsadással. A diszpécserszolgálat tagjai idegennyelv-tudásuknak köszönhetően személyesen és telefonon adnak tanácsot orosz, angol, ukrán és román nyelven, szükség esetén tolmácsolással támogatják a front office menedzserek munkáját. A szolgáltatást a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap társfinanszírozásával megvalósuló, 2.2.16/7-2019-00001 azonosítószámú „Nyitott Paks” projekt keretében működtetjük. Támogatási időszak 2020. 01. 01 – 2022. 12. 31.

Az adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat ide kattintva letölthető.

Az adatkezelési tájékoztató ide kattintva megtekinthető.

Cím

7030 Paks, Dózsa György út 20.

Nyitvatartás

hétfőtől péntekig: 09.00 – 17.00

szombaton: 09.00 – 12.00

Információs Központ elérhetőségei

Telefon: +36 75 677 777

E-mail: icenter@pipkft.hu

Diszpécserszolgálat elérhetőségei

Zöldszám: +36 80 29 68 68

(A zöldszám a hét minden napján 0-24 órában hívható.)

E-mail: icenter24@pipkft.hu