Ipar- és vállalkozásfejlesztés

A korszerű ipari infrastruktúra a térség fejlődésének alappillére, mivel vonzza a befektetői tőkét és segíti, gyorsítja a vállalkozások betelepítését, letelepedését. Célunk a megfelelő infrastruktúra kialakítása a kis- és középvállalkozások, köztük a Paks II. építésében résztvevő vállalkozások számára is.

A Paks II. beruházás megvalósításában előreláthatóan jelentős számú vállalkozás fog részt venni, az építkezés ideje alatt pedig többszáz vállalkozás folyamatos jelenlétére lehet számítani a térségben. A várható igények kielégítése érdekében ipari telephelyeket kívánunk létrehozni, továbbá logisztikai épületek, gyártócsarnokok kialakítását tervezzük.

A térségi közlekedési infrastruktúra fejlesztése révén olyan csomópontok jönnek létre, amelyek önmagukban is generálják logisztikai bázisok létjogosultságát. A Paks II. projekt megvalósítása során az előkészítési, építési időszakban, majd az üzemeltetési szakaszban jelentős mennyiségű anyag, berendezés, illetve szerkezet összeállítására és beszállítására lesz szükség. Ezek fogadása az építési helyszínen, annak logisztikai és biztonsági pozíciói miatt csak pontos időzítéssel, kiváló szervezéssel biztosítható zökkenőmentesen.

Cél, hogy a magyar kis- és középvállalkozások minél nagyobb számban bekapcsolódjanak a Paks II. építési vagy a kivitelezést kiszolgáló folyamataiba. Ezt figyelembe véve jelentős igény várható a kisebb üzemméretre, illetve a bérleti konstrukcióra is ebben a szegmensben.