A Paks II. beruházásba bekapcsolódni kívánó hazai vállalkozások immáron 2 éve, 2020. augusztus 6. óta vehetik igénybe a Paksi Ipari Parkban működő Vállalkozói Információs Pont szolgáltatásait.

Az Iroda a hazai vállalkozásoknak a Paks II. beruházásról és a beszállítóvá válás alapvető feltételrendszeréről nyújt tájékoztatást, emellett felkészült munkatársai folyamatos tenderfigyeléssel, személyes és online konzultációval, információs anyagokkal várják a regisztrálni kívánó vállalkozásokat. Működésük során a külföldi erőmű építések tapasztalatait és jó gyakorlatait is nyomon követik, az így szerzett tapasztalatokat az Iroda tevékenysége során is hasznosítják.

Az elmúlt két évben több mint 150 vállalkozás regisztrált az Irodában. Az orosz fővállalkozó által kiírt beszerzések száma meghaladta az 500-at. A meghirdetett beszerzések esetében több mint 200 alkalommal hazai vállalkozót hirdettek ki nyertesként.

Az eddigi tapasztalatok szerint a Vállalkozói Információs Pont által nyújtott szolgáltatások iránt folyamatos az érdeklődés a hazai kis- és középvállalkozások és a nagyvállalatok részéről is, akik a közvetlen térségből és az ország távolabbi pontjairól egyaránt keresik az Irodát Paks II. beruházásról, illetve a bekapcsolódás lehetőségeiről érdeklődve.

A munkatársak személyesen, telefonon és emailben is fogadják a megkereséseket. A szolgálatások igénybevételére egy rövid regisztrációt követően van lehetőség a https://pipkft.hu/vallalkozoi-informacios-pont/ oldalon megtalálható/jelzett nyitvatartási rendben.