A PIP Nonprofit KFT által lebonyolított projekt keretében megvalósuló 2. számú „SITE út” I. üteme november közepén megkapta a forgalomba helyezési engedélyt. A Paks II. beruházás belső úthálózatának részeként 2022. augusztus 24-én átadott kiemelkedő fontosságú új útszakasz köti majd össze a kikötőt az építkezés helyszínével.

A Paks II. projekt megvalósítása során az előkészítési, építési időszakban, majd az üzemeltetési szakaszban jelentős mennyiségű anyag, berendezés, illetve szerkezet összeállítására és beszállítására lesz szükség. Ezek fogadása az építési helyszínen, annak logisztikai és biztonsági pozíciói miatt csak pontos időzítéssel, kiváló szervezéssel biztosítható zökkenőmentesen.

A 2. számú út első szakaszának beruházása egy körülbelül 300 méter hosszú összekötő útrész felújításából, egy körforgalmú csomópont és egy 1120 méter hosszú nagy teherbírású szállítóút kialakításából állt. A 10 méter széles szállítóút alkalmas teherautó, személyautó, kisbusz, valamint autóbusz forgalom kiszolgálására és a Paks II. beruházás megépítéséhez szükséges, akár 11,5 tonnás maximális tengelyterhelésű gépjárművek fogadására.

Az útszakasz építésével párhuzamosan a vízépítési, a közvilágítási, csatornázási munkák, valamint a növénytelepítés is megtörtént az I. ütemhez tartozó szakaszon.

A 2. számú út második szakasza vezet majd a spirál típusú körforgalom 2. ágából indulva a kikötőig. Az út elkészültével biztosított lesz a szállítás a kikötőtől egészen a Paks II. beruházás területéig.