Paks Város Napja alkalmából a PIP Nonprofit KFT is képviseltette magát szeptember 4-én, a rendezvény másnapján. A főként kulturális és közösségerősítő programokra számos vendég érkezett, ami jó lehetőségnek bizonyult, hogy Társaságunk szolgáltató irodái, az Információs Központ és a Vállalkozói Információs Pont munkatársai megismertessék tevékenységükkel az érdeklődőket.

Sokan keresték fel Társaságunk standját, ahol nem csupán prospektusok és szóróanyagok által informálódhattak, hanem a munkatársak személyes jelenlétének köszönhetően közvetlenül, akár orosz nyelven is. Szép számmal érkeztek helybéli lakosok, ugyanakkor orosz állampolgárok is megfordultak az Információs Központ háza táján – számukra nem csupán a térségi programajánló, a kerékpárutak bemutatása, vagy a nevezetességek kiajánlása, hanem az orosz nyelvű keresztrejtvény is érdekesnek bizonyult. Emellett a lakhatással és iskolakezdéssel kapcsolatos kérdések is terítékre kerültek. Társaságunk standjánál Süli János miniszter is látogatást tett.

Az újonnan érkezett orosz cégek – többségében – fiatal munkatársai számára meglepő, ugyanakkor örömteli volt, hogy anyanyelvükön kommunikálhattak kollégáinkkal. Fókuszba került az „Élmények a Közép-Duna-körön” elnevezésű többnyelvű facebook oldal is, melyen a heti térségi programajánlókat követhetik nyomon az érdeklődők és amelynek követőihez sokan azonnal csatlakoztak a rendezvényen.

Ahogy a Központ, úgy a Vállalkozói Információs Pont (VIP) pultját is sokan keresték fel, akik megtudhatták: immár több mint száz magyar vállalkozás regisztrált, illetve konzultált személyesen vagy telefonon bő egy év alatt a VIP megnyitása óta, mely tevékenysége során a magyar vállalkozások számára nyújt információt az erőműbővítéshez való kapcsolódási lehetőségekről.

A kitelepülés hasznosan telt, hiszen rengeteg kérdés merült fel a Társaság tevékenységével kapcsolatban, melyekre a PIP Nonprofit KFT munkatársai személyesen adtak választ. Az ifjú generációról sem feledkeztek meg: a gyermekek kirakóst játszhattak és kavicsot festhettek, így a Társaság standja igazi családi elfoglaltságot kínált a kicsikkel érkezőknek.