Több száz érdeklődő kereste fel Társaságunk standját a „Város Napja” rendezvényen 2022. május 21-én.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is kitelepültek a rendezvényre szolgáltató irodáink, az Információs Központ (IK) és a Vállalkozói Információs Pont (VIP). Kollégáink magyar és idegen nyelveken tájékoztatták az érdeklődőket az irodák és Társaságunk tevékenységéről.
A VIP munkatársai a Paks II. beruházásról, míg az IK munkatársai a térségbe érkező 3. országbeli állampolgárok beilleszkedéséről, integrációjáról tudtak hasznos információkkal szolgálni.

A „Város Napja” rendezvény igen népszerű a Pakson és környékén élő családok körében, ezért Társaságunk az idei évben a fiatalabb generációk számára külön programokkal készült. A foglalkozások középpontjában a környezetvédelem és a robotika állt. A legkisebbek mini horgászat segítségével „tisztíthatták meg a környezetünket” és gyakorolhatták a szelektív hulladékgyűjtés megfelelő módját. A nagyobbak a robotika világával ismerkedhettek meg a különféle robotmodellek segítségével. Ezek mellett játékos feladatok, mint például totó, puzzle és idegen nyelvű keresztrejtvény, valamint az igen népszerű Közép-Duna-kör turisztikai attrakciót népszerűsítő fotófal is színesítette a programot.

A rendezvény kiváló alkalom volt a partnerszervezetek munkatársaival és a városban, valamint a térségben élő emberekkel történő kötetlen kapcsolattartásra és egyúttal  Társaságunk tevékenységének bemutatására.