Folyamatos az érdeklődés a PIP Nonprofit KFT Vállalkozói Információs Pontja által nyújtott szolgáltatások iránt a hazai vállalkozások részéről. Elsősorban a Paks II. beruházás fővállalkozója által kiírt paksi beszerzések és az azokon történő részvétel feltételei iránt érdeklődnek a cégek képviselői.

Az iroda fél évvel ezelőtt kezdte meg működését és kijelenthető, hogy a hazai kis- és középvállalkozásokat, valamint nagyvállalatokat is egyértelműen foglalkoztatja a Paks II. beruházás, keresik a bekapcsolódás lehetőségeit.

Az iroda indulásakor kialakított eljárásrend gördülékenyen működik, napról napra nő a regisztrálni kívánó vállalkozások száma. A cégek a sikeres regisztrációt követően részletes tájékoztatást kapnak a beszállítóvá válás alapvető feltételeiről és az orosz fővállalkozó beszerzési eljárásairól.

A Vállalkozói Információs Pont működése során a külföldi atomerőmű építések tapasztalatait és jó gyakorlatait is nyomon követik, az így szerzett tapasztalatokat az iroda tevékenységénél figyelembe veszik.

Forrás: Paks II. Zrt.