Turisztika

A turizmusfejlesztési és marketingtevékenység hatékonyságának növelése érdekében a fejlesztéseket egységes stratégia mentén, egységes koordináció mellett szükséges megvalósítani. Emiatt a térségi turizmus fejlesztésének és a turisztikai kínálat ajánlásának megfelelő szervezeti keretek között kell történnie.

Kiemelt cél a turisták tartózkodási idejének növelése a komplex kínálat kiterjesztése révén; a térségi összefogás, a partnerség és az együttműködésben rejlő szinergiák erősödése; a helyben készített termékek, élelmiszerek megjelenése a turisztikai kínálatban; a helyi lakosok és a beruházásra érkezők kulturális, szabadidős és rekreációs lehetőségeinek szélesítése.

A térség új turisztikai attrakciója, a Közép-Duna-kör

A Közép-Duna-kör egy olyan új turisztikai attrakció a Közép-Duna menti térségben, amely a dunaföldvári és szekszárdi híd között, a Duna jobb és bal partján található településeket fűzi össze és élménycsomagok formájában ajánlja a turisták számára. (Az Élmények a Duna-körön kiadvány innen letölthető.)

Kerékpártúrák, vizes, evezős programok és bakancsos élmények egyaránt elérhetőek a csomagokban.

Az új brand lefedi a PIP Nonprofit KFT tevékenységi területén található kedvelt és látogatott történelmi, kulturális és gasztronómiai turisztikai attrakciókat is, csillagtúraként kapcsolva őket a körhöz. A PIP Nonprofit KFT turisztikai munkacsoport keretén belül dolgozik együtt a Közép-Duna-körön található szolgáltatókkal.

Ismerje meg az „Élmények a Duna-körön” Facebook oldalát, ahol a Közép-Duna-körön található nevezetességek, programcsomagok, gasztronómiai különlegességek kerülnek bemutatásra nap mint nap.