A Dunaág 7139 Egyesület által szervezett fórumon Gyöngyösi Csaba, Társaságunk ügyvezető igazgatója tájékoztatta a jelenlévőket a Társaság jelenlegi, Faddot és Fadd-Domborit érintő fejlesztéseiről és beszélt a jövőbeli tervekről is.

Elmondta, hogy a korábbi kemping területén található hotel és porta felújítási munkálatai folyamatban vannak. A későbbiekben további hat ikerapartman megépítését és közművesítését tervezi Társaságunk az említett területen. A tervek szerint a kialakított szállásokon a Paks II. beruházásban résztvevő dolgozók és családtagjaik lakhatnak majd. A rendezvényen szó volt az üdülőhely szennyvízrendszerének fejlesztéséről, amelyhez a tervek szerint a szomszédos Dombori Öregfalu is hozzá lenne csatlakoztatva.

Fülöp János, Fadd település polgármestere arról beszélt, hogy lehetőségeikhez mérten segítik Fadd-Dombori településrész fejlődését. Benis Brigitta, a faddi képviselőtestület tagja beszámolt a Társaságunkkal idén őszre tervezett közös faültetési programról is, amelynek keretében több mint 200 fát ültetnének a Bartal-csatorna két partjára, valamint a frissen épített kerékpárút mellé, hogy az elkövetkező évtizedekben a térség egyik látványossága lehessen a faddi és tolnai Duna-holtágakat összekötő csatorna és a holtág melletti kerékpárút.

 

PIP Nonprofit KFT – a jövő térségfejlesztője!