Elsősorban a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásához kapcsolódó vállalkozások számára készült el Társaságunk új ipari csarnoka, amelynek ünnepélyes átadására 2022 március 31-én került sor.

Az ünnepségen köszöntő beszédet mondott Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe-helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, dr. Horváth Kálmán a Tolna megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint dr. Becskeházi Attila a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár.

A Paksi Ipari Park– amely idén ünnepli megalakításának 25. évfordulóját – jelentős számú vállalkozás működéséhez nyújt kiváló feltételeket hosszú évek óta. Az 5 évvel ezelőtt megalapított PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság fő célja a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásához kapcsolódó szükséges projektfejlesztések megvalósítása és támogatása, lakhatási, infrastruktúra- vállalkozás-, ipari park fejlesztési, valamint térség- és területfejlesztést érintő tevékenységek végrehajtása, koordinációja.

A most átadott ipari csarnok szerepe, hogy megfelelő helyet biztosítson az erőműnek bedolgozó új vállalkozóknak. A közel 1600 négyzetméteres épületben, kéthajós, daruzható üzemcsarnok, irodák, kiszolgáló helyiségek és egy tárgyalóterem is helyet kapott. Az ingatlan a 6-os sz. főúttól 30 méter, az épülő Kalocsa-Paks hídtól méter 7 km, a kikötőtől 300 méter, az M6-os autópályától pedig mindössze hatszáz méter távolságra található, így kiválóan alkalmas egy magas szintű logisztika központ megvalósítására.

Társaságunk hosszú távú célja egy új ipari csomópont kialakítása, ahová az atomerőműtől független tevékenységet végző vállalkozásokat is várunk a jövőben.

Az ünnepélyes átadón a vendégek egy magyarul beszélő humanoid robot segítségével kaphattak információt az új létesítményről, a Paksi Ipari Parkról és a PIP Nonprofit KFT-ről.