A 2022. június 10-én megtartott ünnepségen Süli János államtitkár, Szántó Zoltán Paks város alpolgármestere és Sorin Vanghele gyárigazgató köszöntötte  a jelenlévőket

A Vitafoam Magyarország Kft. a brit ’The Vita Group’ cégcsoport leányvállalata. A Vita immár 1949 óta poliuretán habok széles választékát fejleszti, gyártja és forgalmazza. A cégcsoport 15 európai országban, 40 telephelyen üzemel, közel 3000 alkalmazottat foglalkoztat.

A magyarországi Vitafoam gyár 2005-ben kezdte meg működését a Paksi Ipari Parkban. Az elmúlt évek alatt az üzem folyamatos fejlődésen ment keresztül. Eleinte csak habszivacs alapanyagot készítettek, értékesítettek, majd megalapították a lapszabászatot, a harmadik lépéssel, a matracgyártó üzem átadásával lett teljes a cég portfóliója.

Az új, modern, korszerű gépparkkal felszerelt matracüzemük 1825 m2 területen helyezkedik el, lehetővé téve matracaik saját hab alapanyagunkból történő legyártását.

A cég kiemelt ügyének tartja a környezet megóvását és a fenntarthatósági terv kidolgozását, ezért is nagy öröm számukra, hogy az ország egyik legzöldebb városában, illetve a legzöldebb ipari parkjában tevékenykedhetnek közel húsz éve.

Célként tűzték ki, hogy az eddigi komfort ágazat mellett – amely különböző bútorokhoz gyárt szivacsot – feltérképezzék a technikai ágazatot, beleértve a csomagolóipart és a padlózati ágat így bővítve partnereik körét.

Az ünnepségen a gyár dolgozói mellett a PIP Nonprofit KFT képviselői is jelen voltak.

(fotók: teol.hu)