„1000 fát Paksra!”

2020-ban a PIP Nonprofit KFT és Paks Város Önkormányzata a DC Dunakom Zrt. közreműködésével „1000 fát Paksra!” címmel őszi lakossági faültetési programot hirdetett, amely során 500 db fa került telepítésre Paks központi belterületének, illetve külső településrészeinek közterületein, valamint 500 db facsemete a lakosság között került kiosztásra oly módon, hogy a lakosok pályázat keretében ingyenesen gyümölcsfákat és díszfákat igényelhettek, amelyeknek elültetéséről maguknak kellett gondoskodniuk.

A programot hivatalosan 2020. szeptember 11-én, sajtótájékoztató keretén belül hozták nyilvánosságra, ahol Süli János miniszter úr, Szabó Péter polgármester úr és Gyöngyösi Csaba, a PIP Nonprofit KFT ügyvezetője mondott beszédet.

A program sikerét bizonyítja, hogy mind az ötszáz, magánterületre szánt facsemete „gazdára talált”.    2020. november 13-án Pakson, a Kurcsatov utca mögötti zöld területen ültették el az első facsemetéket, majd ezt követően Paks, Biritó, Csámpa, Dunakömlőd és Cseresznyés területén folytatódott a fásítás.

A program megvalósításával jelentős mértékben bővültek a város zöld területei, így nemcsak szebbé, hanem élhetőbbé is vált és válik városunk a környezettudatos programoknak köszönhetően.