Faültetési program

A PIP Nonprofit KFT a társadalmi felelősségvállalás jegyében nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Nemcsak a meglévő faállomány megőrzését tartja szem előtt, hanem annak gyarapítására is folyamatosan törekszik.

2019 decemberében jelentős számú smaragdfa került telepítésre Pakson és Fadd-Domboriban. A smaragdfa igen gyorsan nő a többi fafajtához képest, de ami a legfontosabb: rendkívül sok szén-dioxidot képes megkötni, emellett pedig nagy mennyiségű oxigént bocsát ki, így jelentős szerepe van a környezet regenerációjában.

A következő évben, 2020-ban már 500 db facsemete került elültetésre – két ütemben – Pakson a 6-os út mentén, a Paksi Atomerőmű és Paks városa közötti szakaszon és a Paksi Ipari Park területén, valamint Fadd-Domboriban.

2021-ben az Ipari Park faállománya tovább bővült.  Novemberben 20 db pusztaszil és 13 db díszfa került elültetésre, 2021 decemberében pedig folytatódott a területek zöldítése: nemcsak az Ipari Parkban, hanem a lakhatással érintett ingatlanok területein is. A program keretében közel 15 féle fával és cserjével színesítette és gazdagította a Társaság a zöld környezetet, amely több mint 1000 elültetett növényt jelent.