Környezetvédelmi akciók

Szelektív gyűjtés: 2022. év első felében kialakítottuk a szelektív hulladék gyűjtési rendszerünket. A munkatársak külön gyűjthetik a fém, műanyag és papír hulladékokat. Az új hulladék gyűjtési rendszer bevezetésének köszönhetően csökkent a lerakóba kerülő kommunális hulladék mennyisége, így hozzájárultunk a szelektív hulladék újrahasznosításához.

Használt mobiltelefon gyűjtés: Társaságunk csatlakozott a „Passzold Vissza Tesó!” című országos kampányhoz. Az akció célja az volt, hogy az otthon tárolt, használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat visszagyűjtsük, minél nagyobb mennyiségben. A használt készülékek sokféle fémet tartalmaznak. Ha ezek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.

Föld napja: Április 22-ét több mint ötven éve a Föld Napjaként tartják számon. Társaságunk Óvd És Védd a Földet elnevezéssel a kollégáknak környezetvédelmi kvízt, illetve a gyerekeknek rajzpályázatot hirdetett meg.

Környezetvédelmi játszóház a 2022. évi Város napi rendezvényen

Az általunk tartott környezetvédelmi játszóház a gyerekeknek hasznos, a mindennapokban is használható információkat adott át a jövőről, kihívásainkról és azok megoldási lehetőségeiről a fenntarthatóság témakörében. Nagy sikere volt a rajzos feladatoknak, a környezetvédelmi totónak, és különböző ügyességi feladatoknak is.

Újrapapír használata: A legjobb hulladék, ami nem is keletkezik. Irodai környezetben azonban elengedhetetlen a papír felhasználás. Társaságunk kizárólag újrahasznosított papírt vásárol, és odafigyelünk a felesleges papírfelhasználás megelőzésére. 

Zöld közlekedés hete Pakson: Paks Város Önkormányzata, a Paksi Közlekedési Kft. és a PIP Nonprofit KFT kezdeményezésében megvalósuló akcióval népszerűsítettük a közösségi közlekedést. Az akció keretében a város lakossága, az itt dolgozók, a városba látogatók 2022. szeptember 22-én az Autómentes Napon térítésmentesen használhatták, a 2022. szeptember 16-21-ig tartó időszakban pedig a forgalmi engedély felmutatásával vehették ingyenesen igénybe a paksi elektromos közlekedési eszközöket.