Társaságunk kiemelten fontosnak tartja a környezet védelmét mind a saját projektjeink megvalósítása során, mind pedig az azt célzó programok támogatásával. Az idei évben két „zöld projekt” kivitelezéséhez is támogatást nyújtottunk.

A tavalyi évben nagy sikerrel megrendezett „1000 fát Paksra!” projekt után idén ősszel újabb zöldítési programot támogattunk „PaksON zöldítés 2021” címmel, amelynek keretében Paks Város Önkormányzata a DC Dunakom Zrt. közreműködésével közel 13 ezer cserjét ültetnek el Paks közterületein. A 2021. november 26-án megtartott sajtónyilvános eseményen Szabó Péter polgármester és Kovács Pál a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár tartott beszédet. A vezetők kiemelték, hogy a helyi és a kormányzati szándék közös, a zöld felületek növelésével környezetünk szebbé és egészségesebbé tétele mellett kiemelt cél a klímaváltozás elleni fellépés.

Először a térségben – Paks városa mellett – egy másik település zöldítésében is szerepet vállaltunk. Fadd-Domboriban, a Bartal-csatorna és az újonnan átadott bicikliút környékén több mint 200 db, többségében őshonos fa elültetését támogattuk.
A projekt során az elültetett fák száma a 400 db-ot is meghaladta, a közösségi összefogásnak köszönhetően (www.bartalfa.fadd.hu). A környezetvédelmi kezdeményezést magánszemélyek, cégek és vállalkozások egyaránt támogatták. A program megvalósításával a Bartal-csatorna a térség kiemelt látványossága lehet a jövőben, ahol a vízi sportok szerelmesei mellett a nemrég átadott kerékpárúton érkező kirándulók, családok is hasznosan eltölthetik szabadidejüket.

A projektet lezáró ünnepélyes faültetésen 2021. november 26-án Kovács Pál államtitkár, Gyöngyösi Csaba ügyvezető, Fülöp János, Fadd polgármestere és Benis Brigitta, a program koordinátora vett részt.